Etiketter

tisdag 5 oktober 2010

Odd Molly-kopia


Jag och min kära mor gick på stan i Västerås någon gång på vårkanten och hamnade, inte helt oväntat, på Upplings garn. Där hängde den. Koftan med stort K. En kopia av Odd Mollys "grandma´ coat". Innehåller ju en hel del garn så tyckte spontant att den skulle bli lite för dyr att göra. Men några månader senare fick jag ett stort paket av mamma innehållandes en massa garn och en beskrivning! =D. Har en snäll mamma jag.
Det vara bara att sätta igång. Mönstret är från Drops och garnet är Ice bomullsgarn.Tog inte så lång tid som man skulle kunna tro eftersom garnet är så tjockt. Monteringen tar ju alltid tid... Men är väldigt nöjd med passformen!
Känns som den kommer bli väl använd när våren kommer! 2 kommentarer:

 1. Hej,

  Snygg kofta du gjort! Jag tänkte göra den samma och så blev jag nyfiken när jag ser du virkat den i bomull istället för i det tjocka ullgarnet som står i mönstret. Det vill jag också göra? Hur gjorde du förhållande till storlek när du använde annat garn? Är tjockleken ungefär samma, använde du dubbelt garn - eller fick du göra helt om? Vore kul om du kunde komma med lite tips! :)

  Med vänlig hälsning,,
  Gudrun
  www.appleochkanel.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Ber om ursäkt men jag har totalt missat denna kommentar! Kan tänka mig att du redan är färdig med koftan (?). Jag gjorde faktiskt inga ändringar i mönstret men såg till att kontrollera fastheten ofta. Jag tenderar att virka/sticka ganska hårt så jag fick tänka på att göra den lösare. Koftan blir mer som en kappa ändå, för den är så tät. Är väldigt nöjd att ha den i bomull, tror att det blir väl varm i ull. Dock vet jag att DROPS inte marknadsför Ice längre men tror att Svarta Fåret har ett tjockt bomullsgarn som kanske kan passa. Just det, jag förlängde ärmarna på den =).
   Lycka till med detta och andra projekt, roligt att du tittade in!
   Hälsningar Noomi

   Radera